Ekonomiöversikten i appen

När du väljer Översikt i startvyn så kommer du in i en vy där du lätt kan se hur företaget mår presenterat i färger och grafer. Översikten ingår självklart i den fulla appversionen, men går även att köpa separat – som en app i appen kan man säga.

I den här filmen visar vi hur det fungerar:

  • Skillnaden mellan Rapporter och Prognos
  • Nyckeltalsrapport
  • Skatterapporter
  • PDF-rapporter
  • Intäkter & Kostnader

Foto 2017-03-07 10 06 02

Skillnaden mellan Rapporter och Prognos

Längst uppe i översikten ser man två flikar som går att växla mellan, Rapporter och Prognos.

Skärmklipp3

Rapporter är fastställd information, det vill säga det som administratören laddat upp i sitt gränssnitt genom en SIE-fil eller integration från bokföringsprogrammet Genom att via reglageknappen uppe till höger ställa in för vilken period du vill se information, kan du därefter bläddra mellan graferna nedan, eller trycka på siffrorna för Intäkter/Kostnader för att se dessa kategoriserade genom informationen som hämtats från SIE-filen.

Prognos ska ses som en hint om hur det har gått, och baseras helt på de händelser som registrerats i Digitala Företaget. Genom att via reglageknappen uppe till höger ställa in för vilken period du vill se information, kan du därefter bläddra mellan graferna nedan, eller trycka på siffrorna för Intäkter/Kostnader för att se dessa kategoriserade genom informationen som registrerats i Digitala Företaget. Här går det även att därefter klicka sig in på kategorierna för att se vilka händelser som inkluderas i just den kategorin.

Nyckeltalsrapport

Här visas några nyckeltal baserat på den senast uppladdade SIE-filen.

key

Skatterapporter

Här visas de skatterapporter som din administratör laddat upp. Den visas med förfallodatum, belopp att betala (moms, F-skatt och eventuella arbetsgivaravgifter), samt status Obetald/Betald och en bifogad PDF om man klickar sig in på rapporten.

tax

När din administratör laddat upp en skatterapport så visas den under menyvalet Att göra som en obetald skatterapport. Du kan där klicka dig in på rapporten, se över den, och därefter markera den som betald när betalningen till Skatteverket skett. Det som händer då är att en händelse med betalningen skapas. Rapporten ligger hela tiden i översikten under knappen Skatterapporter, en grön bock på rapporten indikerar att den är markerad som betald.

PDF-rapporter

Här kan en administratör ladda upp traditionella rapporter såsom balans- eller resultatrapporter i PDF-form.

pdf

TIPS! I appversionen kan siffrorna upplevas som små, zooma då i rapporterna med genom att dra med två fingrar på skärmen.

Intäkter & kostnader

Knappen Intäkter & Kostnader visar dina intäkter, kostnader, samt resultat tydligt månad för månad, eller år för år om du så vill.

revenue cost

Om du är inne i fliken Rapporter när du trycker på knappen så hämtas informationen ifrån SIE-filer uppladdade från administratören, om du är inne i fliken Prognos när du trycker på knappen så hämtas informationen från dina registrerade händelser i Digitala Företaget.